Aircoservice

airco-francken

Aircoservice bij Autobedrijf Francken

Een airco-­installatie is een gesloten systeem, gevuld met een ‘koudemiddel’. De lucht die het interieur binnenkomt wordt langs de airco-­installatie gevoerd en zo gekoeld.

 

Bijna alle auto’s hebben een airconditioning. Naast comfort in de zomer, voorkomt de airconditioning in de winter dat uw ramen beslaan. U kunt uw airconditioning dus in alle jaargetijden gebruiken. Het systeem conditioneert namelijk de lucht in uw auto. U regelt dus zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de auto met uw airconditioning.

 

Tips voor een beter gebruik van de airco:

 

TIP 1: Laat de airco regelmatig werken. Vooral bij ‘niet-­geregelde airco-systemen’ (handbediend) komt het voor dat de airco in een koude periode soms heel lang niet gebruikt wordt. Hierdoor vermindert de werking van de afdichtingen, waardoor de kans op lekkage van het systeem wordt vergroot. Wanneer de airco langere tijd niet wordt ingeschakeld, kan dit bovendien de bacterievorming op de verdamper bevorderen. Met als mogelijk gevolg een onaangename geur na het inschakelen van de airco. Laat daarom de airco tenminste elke week even draaien.

 

TIP 2: Ook bij vochtige lucht zorgt een ingeschakelde Airco niet alleen voor een verkoelende, maar ook voor een drogende werking van de interieurlucht. Door de aircowerking worden beslagen ruiten bij een hoge luchtvochtig­heidsgraad voorkomen. En wordt de interieur­temperatuur te laag door de drogende werking van de airco? Zet dan de verwarming wat hoger.

 

TIP 3: Zet de airco ook in de winter aan Alhoewel de koelende werking in de winter niet van belang is, kan men dan wel profijt hebben van het effect van de drogere lucht. De combinatie verwarming en airco biedt ook in de winter een comfortabel gevoel en minder vermoeidheid na een (lange) rit.

 

TIP 4: Houd het temperatuurverschil gering Een interieurtemperatuur van 22 ­à 23° C is heel aangenaam, zelfs op warme zomerdagen. Op echt hete dagen lijkt 18 à 19° C voor het gevoel heel lekker. Te grote temperatuurverschillen tussen binnen-­ en buitenlucht vergroten echter de kans op een zeer onaangenaam gevoel na het uitstappen. zorg daarom dat uw airco uit is, 5 minuten voor u uw bestemming bereikt. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen, waardoor er geen nare luchtjes ontstaan en tevens is op warme dagen het verschil in temperatuur niet meer zo extreem.